Farské oznamy

Zasielanie farských oznamov emailom

 

Oznamy na 5. veľkonočnú nedeľu – 28. apríla 2024

Liturgický kalendár:

Pondelok, 29.4.

Sviatok sv. Kataríny Sienskej,

panny a učiteľky Cirkvi, patrónky Európy

Streda, 1.5.

Spomienka sv. Jozefa, robotníka

Štvrtok, 2.5.

Spomienka sv. Atanáza, biskupa a učiteľa Cirkvi

Piatok, 3.5.

Sviatok sv. Filipa a Jakuba, apoštolov

Nedeľa, 5.5.

6. veľkonočná nedeľa

Zbierka na seminár

V minulú Nedeľu (Dobrého Pastiera) sa konala zbierka na kňazský seminár. Vyniesla 1640,-€. Ďakujeme vám za Vaše dary!

Pozvánka na Vyvetroň

Saleziáni spolupracovníci pozývajú farníkov na peší výlet z Devína na SandbergZraz bude v túto nedeľu (28.4.) o druhej popoludní (14:00) pred kostolom. (Viac: Odchod autobusu č.88 zo „Záporožskej“ je o 14:12, autobusu č.29 zo zastávky Most SNP o 14:33. Návrat bude okolo 18:30.)

Upratovanie kostola

Upratovanie kostola v pondelok (29.4.) má na starosti skupinka č. 1. Ďakujeme jej členom vopred za ich službu!

Lectio divina

V stredu (1.5.) o siedmej večer (19:00) bude v Katedrále sv. Martina pod vedením otca arcibiskupa Stanislava Zvolenského modlitbové stretnutie spôsobom Lectio divina s názvom: „V deň, keď by si z neho jedol, istotne zomrieš“ (Gn 2,17) – O postavení človeka pod zákonom slobody (Gn 2,16-17).

Máj – Mariánsky mesiac

Počas mesiaca mája (od stredy 1.5.), ktorý je mesiacom Panny Márie, sa budeme v našom kostole každý deň po večernej sv. omši modlievať loretánske litánie.

Prvý piatok mesiaca a Fatimská sobota

Tento týždeň máme prvý piatok mesiaca mája (3.5.). Spovedáme pred a počas sv. omší plus vo štvrtok a v piatok popoludní od piatej (17:00 hod.). Sobota (4.5.) je fatimská. O štvrť na osem (7:15 hod.) pred rannou sv. omšou sa budeme modliť fatimskú pobožnosť.

Duchovná obnova pre mladých mužov

Verbisti pozývajú mužov od 18 do 30 rokov na duchovnú obnovu v Misijnom
dome Arnolda Janssena v Petržalke (na Krupinskej 2) cez víkend od 10. do 12. mája (2024). Téma obnovy je Muž, čo nestratil nádej“ a bude ju viesť páter  Tomáš Gerboc SVD so spolubratmi. Registrácia je (možná do 9.mája) na uvedenej adrese: (mladymisionar@gmail.com).

Cyklovýlet do Dunajskej Lužnej

Milí farníci, v sobotu 25. mája vás srdečne pozývame na Farský cyklovýlet (pri príležitosti  spomienky Panny Márie Pomocnice kresťanov). Pôjdeme z Petržalky po hrádzi do Dunajskej Lužnej a späť, (je to 22 km jedným smerom). V Dunajskej Lužnej budeme sláviť svätú omšu a spoločne sa zabavíme v tzv. „Jame“. Tešíme sa, že sa vás pridá čo najviac! 

Denný  letný tábor pre deti

Denný tábor v našej farnosti bude v dňoch 15.-19. júla a rodičia môžu svoje deti vo veku 9 až 14 rokov prihlásiť cez uvedenú elektronickú prihlášku.

100 rokov prítomnosti saleziánov na Slovensku – oslava v septembri

Oslavy storočnice prítomnosti saleziánov na Slovensku sa blížia, a preto by sme Vám chceli pripomenúť prosbu o pomoc s ubytovaním účastníkov osláv cez víkend 6. až 8. septembra v Bratislave. Ubytovanie je potrebné na 2 noci, (program začína v piatok večer a končí v nedeľu na obed). Ak máte takúto možnosť, prosím, prihláste sa cez uvedený formulár, (ďalšie informácie nájdete aj na tejto webovej stránke.) ĎAKUJEME!

Opakujúce sa oznamy:

Víkendový výlet vlakom do Budapešti pre mladých

Diecézna komisia pre mládež ponúka mladým víkendový výlet vlakom do Budapešti v dňoch 3.-5.mája (2024). Nocľah bude na fare (je potrebný spacák) a uvádzame aj link na bližšie informácie a prihlásenie sa. (Odchod z Bratislavy v piatok o 17:00, návrat v nedeľu o cca 18:00, cena: treba rátať so sumou cca 60-70€.)

Pozvánka na Púť detí do Marianky

Pozývame deti s animátormi, katechétmi a rodičmi na Púť detí do Marianky v sobotu 18. mája (2024). Témou púte bude: 7 radostí Panny Márie. Viac o púti a možnosť prihlásenia je na uvedenej stránke a na plagáte.

MŠ sv. Vincenta de Paul

Materská škola sv. Vincenta de Paul otvára od 1.septembra (2024) elokované triedy na Černyševského ulici č. 27. Informácie o (podávaní žiadostí a) podmienkach prijatia dieťaťa sú vo výveske a na uvedenej webovej stránke (Materskej školy). Riaditeľka (tejto) materskej školy (sv. Vincenta de Paul) hľadá do tohto nového pracoviska učiteľky a ostatný personál (upratovačka, pomocná sila na výdaj jedla, záhradník – dohodár). V prípade záujmu posielajte životopis a žiadosť na uvedenú adresu: ( skolka@vdp.sk ).

Misijné prázdniny v Smoleniciach

Pozývame miništrantov na Miništrantské misijné prázdniny v dňoch od 30. júna do 5.júla (2024) v Smoleniciach. Cena je 70,-€ a  prihlásiť sa dá cez formulár na uvedenej stránke.

Misijná Púť po stopách žiakov sv. Cyrila a Metoda

Plánujeme autobusovú farskú misijnú púť po stopách žiakov sv. Cyrila a Metoda. Začneme v pútnickom mieste Medžugorie, odtiaľ pôjdeme do Albánskeho mesta Berat, kde sú (podľa ústnej tradície) relikvie (pozostatky) sv. Gorazda, v Macedónsku navštívme mesto Ochrid, kde je pochovaný sv. Kliment Ochridský a v susedstve kláštor sv. Nauma. (Sv. Kliment, Naum, Gorazd, Angelár a Sáva, boli žiaci sv. Cyrila a Metoda.) Púť bude od 28. septembra do 6. októbra (2024). Ďalšie informácie o cene a programe púte poskytneme neskôr.

Zážitkovo náučné výlety v Banskej Štiavnici pre skupiny detí

Združenie „Domka“ vo Zvolene ponúka (celodenné) zážitkovo náučné výlety (v cene 17,-€ na osobu, animátori majú vstupné zdarma) v Banskej Štiavnici určené pre skupiny detí. (Uvádzame podrobnosti na „Programy pre školy“, ako sú napr. “Cesta v Čase, “”Štiavnická Anča” a “Avespark”.)

Podporte nás cez 2% z vašich daní

Aj v tomto roku môžete podporiť rôzne formy práce s mládežou cez 2 percentá z vašich daní. Tieto prostriedky môžete venovať (aj pomocou nasledujúcich linkov) Spoločnosti Božieho Slova, združeniu DOMKA alebo sestrám Saleziánkam. Tlačivá nájdete v kostole blízko vchodových dverí.

Plánované farské akcie:

Farský cyklovýlet v sobotu 25.mája do Dunajskej Lužnej (pri príležitosti sviatku Panny Márie Pomocnice kresťanov 24.5.).

Letné tábory organizované v našej farnosti

Animátori z Domky a Laury, a farníci pripravujú v lete takéto tábory:

farský pobytový tábor pre deti (od 8 do 15 rokov) v dňoch 29.6.-6.júla (sob.-sob.)

denný tábor pre dievčatá a chlapcov od 9 do 14 rokov v dňoch 15.-19.júla (pon.-piat.), prihlásiť sa dá cez túto elektronickú prihlášku.

mládežnícky tábor pre mladých od 15 do 19 rokov v dňoch 3.-10.augusta (sob.-sob.)

rodinný tábor v dňoch 11.-18.augusta (ned.-ned.)

Ďalšie informácie budú čoskoro na tejto webstránke.

Tešíme sa na vás a prosíme vás o modlitebnú podporu počas príprav!

Štúdium teológie

RKCMBF UK ponúka kandidátom kňazstva ako aj laickým študentom/-tkám štúdium katolíckej teológie dennou formou v Kňazskom seminári v Nitre. Prihláška na štúdium sa posiela do 30.4. cez túto stránku. Záujemci o vstup do Kňazského seminára (v Nitre) si podávajú prihlášku na tejto stránke.

Svätá omša za zosnulých v uplynulom mesiaci

V sobotu 25. mája o šiestej večer (18:00 hod) budeme sláviť sv.omšu za našich zosnulých farníkov, ktorých sme počas posledného mesiaca odprevadili na konci ich pozemskej púte.

Vo farských oznamoch zverejňujeme informácie, ktoré sme prijali cez farskú emailovú schránku v sobotu do 12:00 hod.

Obvyklý čas zverejnenia je sobota o 18:00 hod.

Závažné chyby ohláste na náš email alebo na tel. čísle: 0910 490 335 (nie sms-kou).

Informácie v zátvorkách sú platné. Zátvorky označujú text, ktorý kňaz v kostole kvôli stručnosti nečíta.

Užitočné informácie sú aj v oznamoch na stránke Misijného domu Arnolda Janssena.

Možnosť podporiť náš kostol

Ďakujeme vám, ktorí náš kostol podporujete posielaním svojich príspevkov na náš farský účet. Ak by tak chceli urobiť aj iní, číslo nášho farského účtu je SK28 0200 0000 0017 4108 4453. Ďakujeme vopred. Ak by ste chceli prispieť aj na naše budúce farské pastoračné centrum, ktoré plánujeme stavať, číslo účtu je SK30 0200 0000 0040 8906 8551. Ďakujeme!